СЗС у Медвеђи: Бојкот локалних избора је отпор насиљу и притисцима

Лидери Савеза за Србију обишли су данас Медвеђу и дали подршку људима који су одлучили да бојкотом ових избора пруже отпор насиљу и ненормалној, недемократској ситуацији у којој се избори у Медвеђи одржавају.

Бошко Обрадовић, председник Двери и председавајући СЗС рекао је да су они данас у Медвеђи да би потврдили одлуку СЗС да не изађе на локалне изборе у Медвеђи који су лажни и унапред нерегуларни. „Избори који се овде одржавају су наставак свега онога што смо могли да видимо на изборима у општини Лучани. Избори у Србији више нису избори већ присилно гласање уцењених и уплашених.“ – рекао је он.

Обрадовић је говорио и о тешком стању у ком се Мeдвеђа налази поменувши и „рудник Леце који се пљачка годинама уназад, Сијеринску бању која је заборављена, криминалног председника општине који је за 4 године једино урадио проширење својих канцеларија“.

Обрадовић је истакао да су они данас у Медвеђи да подрже све који су се определили за бојкот. По његовим речима, Двери су до сада имале два одборника у Медвеђи, али ни то није спречавало представнике власти да избаце Двери из канцеларија, да прете члановима и симпатизерима и уцењују људе. „То није демократија и бојкот није само бојкот избора него бојкот политичког лудила“ – рекао је председник Двери. Он је додао да му делује да је председник Србије у здравственом проблему јер „како другачије да се објасни изјава да нешто неће да дозволи док је жив него као умишљај да ће он бити доживотни председник, а то говори о озбиљном здравственом проблему“.

Саша Пауновић, заменик председника Демократске странке поновио је став да у Србији нема услова за одржавање фер и слободних избора. „Нема услова за политички рад ни тамо где СНС није на власти.“ – рекао је он и дао пример да се у Параћину поставља озбиљно питање на седници скупштине о томе да ли су начелник полицијске управе и повереник СНС позивали привреднике из Параћина, претећи им уништавањем њиховог пословања уколико сарађују са јавним предузећима у Параћину.

„Док се таква питања буду постављала у било ком граду у Србији, Србија се не може сматрати слободном земљом. Изборе организују криминално тајкунске групе и не видимо озбиљну намеру да се нешто у том погледу мења. Ми се морамо изборити за слободу и то ћемо и учинити“ – истакао је Пауновић.

Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке истакао је да је Народна странка већ донела одлуку о бојкоту. „Оно што се дешава ових дана у Медвеђи је још један показатељ да нема услова за слободне изборе.“ – рекао је он и истакао да се у таквом амбијенту не можемо борити редовним политичким средствима, већ морамо ванредним

„То како они мисле да поправе услове за изборе најбоље осликавају чињенице да су још неки медијски радници остали без посла.“ – истакао је Алексић поминући Татјану Војтеховски и Сузану Трнинић и додавши да је свако ко се усуди да има своје мишљење прогоњен.

Борко Стефановић, заменик председника Сттранке слободе и првде напоменуо је да је ССП првог септембра донео одлуку да бојкотује изборе на пролеће следеће године и да очекује да се све странке из СЗС изјасне до 15. септембра.

„Ово што се сада дешава у Медвећи тако ће изгледати лажни избори на пролеће. Батинаши, присила, уцена…то нису избори.“ – рекао је Стефановић. Он се запитао како је могуће да Вучић дође овде са 100 аутобуса а не каже људима у Медвеђи „када ће минимална плата бити 350 евра, не каже им шта преговара о КиМ и колико Медвеђе ће дати независном Косову, не каже им коме продаје бање. Нити им каже када ће живети боље и када ће живети нормално“.

Стефановић је рекао да су из СЗС данас дошли да дају подршку људима да знају да нису сами.

Цео видео прилог можете погледати овде: